وقوع آتش‌سوزی در مجموعه پدیده شاندیز (۱۹ خرداد ۱۴۰۳) ثبت‌نام متقاضیان سرویس مدارس مشهد تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ در سامانه سپند پلمب ۵ واحد صنفی غیرمجاز پاک‌سازی پوست، لیزرتراپی و تتو در مشهد (۱۸ خرداد ۱۴۰۳) یادی از باران‌های سیل آسا در دهه ۳۰ شمسی در مشهد| باران، نان را برد بازدید اعضای شورای شهر مشهد از خط دو و سه قطارشهری مشهد | اتصال خطوط ریلی مترو مشهد به یکدیگر تا پایان ۱۴۰۳ + فیلم توزیع ۵۰۰ تن گوشت گرم گوساله با قیمت ۲۹۹ هزار تومان در مشهد از شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ تأمین واگن‌های خط یک مترو مشهد تا ۳ سال آینده اجرای بی‌آرتی بولوار توس، اولویت ترافیکی مشهد در سال ۱۴۰۳ افزایش شهر‌های اقماری، نسخه حل مشکلات مشهد پژمانفر: دولت بعدی باید در امتداد دولت سیزدهم حرکت کند تقدیر فرماندار مشهد از توجه ویژه شهردار و شورای شهر مشهدمقدس به حاشیه شهر توجه ویژه مدیریت شهری مشهد به حاشیه شهر | اختصاص ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار به پروژه‌های اقتصادی شهر مشهد+ فیلم کیفیت هوای مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) سیل در خراسان رضوی بیش از ۲۰۶ هزار میلیارد ریال خسارت به بار آورد توضیحات شهردار مشهد در مورد پروژه‌های عمرانی شهر مشهد آغاز عملیات اجرایی مجموعه آبی رسالت، فصل جدیدی برای مردم به ویژه بانوان منطقه سه مشهد است رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد: ۴۰ درصد اعتبارات عمرانی به حاشیه شهر اختصاص پیدا کرده است دیدار سرکنسول جمهوری ترکیه با شهردار مشهد مقدس | اعلام آمادگی برای خواهرخواندگی توس و شهر «حران» ترکیه اختصاص ۲ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال برای اجرای ۳۳ طرح در مشهدمقدس ناوگان اتوبوسرانی مشهد در خطوط ۵۸ و ۱۵۰۶ نونوار می‌شود+جزئیات شهرداری مشهد در تدارک دهه ولایت و انتخابات
سرخط خبرها

مبارزه با کرونا تا آخرین خانه در مشهد

  • کد خبر: ۹۲۹۸۰
  • ۰۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۹
مبارزه با کرونا تا آخرین خانه در مشهد
بسیج جامعه پزشکی با اجرای طرح واکسیناسیون اتوبوسی در حاشیه‌شهر آمار پوشش واکسیناسیون شهر مشهد را افزایش داد.

تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ مراجعان به اتوبوس این بار مسافر نیستند و مقصدی ندارند؛ فقط از پله‌ها بالا می‌روند و چند لحظه بعد از تزریق واکسن پیاده می‌شوند. اتوبوس را مقابل مسجد جامع خیابان حر ۸ پارک کرده اند. محل رفت وآمد اهالی است برای تزریق واکسن کووید. از ۱۲ سال به بالا و برای هر سه نوبت. نه تنها خلوت نیست بلکه گاهی ازدحام می‌شود. روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر مراجعه کننده دارند؛ روز‌های اول البته تعداد مراجعان خیلی بیشتر بود و حالا با افزایش پوشش دهی تعداد کمتر شده، اما هنوز متقاضی زیاد است.

طرح واکسیناسیون عموم شهروندان اجرایی شد. اگرچه مراکز بهداشت و پایگاه‌های متعددی برای حضور شهروندان در نقاط مختلف شهر در نظر گرفته شد، اما عده‌ای هنوز برای نوبت اول و برخی برای نوبت دوم مراجعه نکرده اند و همین موضوع آمار‌های واکسیناسیون را به ویژه در حاشیه شهر به شدت کاهش داده است. طرح واکسیناسیون این مناطق ابتدا با عنوان خانه به خانه تصویب شد، اما به شکل اتوبوسی ادامه پیدا کرد و حالا آخرین روز اجرای آن است؛ زیرا این حرکت آمار کلی واکسیناسیون این محدوده را تا حد مطلوب افزایش داده است.

مبارزه با کرونا تا آخرین خانه

واکسیناسیون در دسترس

مرد جوان با روپوش سفید جلوی در اتوبوس ایستاده است. درباره واکسیناسیون و شرایط افراد سؤالات ابتدایی می‌پرسد و آن‌ها را به نوبت می‌فرستد داخل. دو سوی اتوبوس را برای خانم‌ها و آقایان جداسازی کرده اند. سه جوان دیگر هم پشت میزی نشسته اند که یکی تاریخ کارت واکسن‌ها و فاصله نوبت‌ها را در سامانه سینا کنترل می‌کند و دیگران اطلاعات را ثبت می‌کنند.

یکی از آن‌ها می‌گوید: همه ما اعضای بسیج جامعه پزشکی هستیم؛ دانشجویان یا فارغ التحصیلان رشته‌های پیراپزشکی و پرستاری.
مادری که ۶۸ ساله است به کمک دخترش از پله‌ها بالا می‌آید برای تزریق نوبت دوم آمده است و می‌گوید: نوبت اول را در مرکز بهداشت پشت پاسگاه عباس آباد تزریق کردم، اما برای نوبت دوم نرفتم.

او ادامه می‌دهد: اینجا خیلی برای اهالی راحت‌تر است یک لحظه واکسن می‌زنند و می‌روند دنبال زندگی شان.
نفر بعدی مردی است که همراه دو پسربچه از اتوبوس بالا می‌رود؛ از جمعیت اتباع منطقه است. اگرچه مدت هاست واکسن به اتباع هم تزریق می‌شود، اما اولین بار است که او قصد دریافت واکسن دارد و توضیح می‌دهد: من یک کارگر ساختمان هستم. صبح تا شب سرکارم و شب‌ها هم کرایه راه ندارم به خانه برگردم همان جا سر پروژه می‌مانم. برای همین وقت واکسن زدن نداشتم. حالا مهندس اصرار کرده است همه واکسن بزنند. امروز مرخصی گرفتم که هم زن و بچه هایم را ببینم هم واکسن بزنم.
تقاضا هم برای سینوفارم زیاد است هم برکت. در میان آن‌ها که متقاضی دریافت واکسن هستند نوبت سومی هم وجود دارد که برایشان تزریق می‌شود.

روزی ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر

نبش پورسینای ۵۰ هم اتوبوس دیگری پارک شده است. اینجا هم مراجعه کننده دارد، اما تعدادشان نسبت به جمعیت بسیار کمتر است. یکی از واکسیناتور‌ها که خانم جوانی است، می‌گوید: اینجا با وجود خلوت‌تر بودن روزی ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر مراجعه کننده داریم. اگر از سوی فرد سالمند یا معلولی هم تقاضا وجود داشته باشد برای تزریق واکسن به خانه شان می‌رویم.

پیرمردی با کت وشلوار و کلاه پشمی سلام بلندی می‌کند و وارد اتوبوس می‌شود. کارت ملی اش را روی میز می‌گذارد برای تزریق نوبت اول. می‌گوید ۷۲ ساله است، اما تا حالا واکسن نزده و علت را با شوخی و خنده توضیح می‌دهد: «چون از آمپول می‌ترسم، نمی‌آمدم، ولی این بار حاج خانم خودش مرا به زور آورد.» حاج خانم هم البته هست. سن او هم در همین حدود است و آمده برای تزریق نوبت سوم.

بعدتر هم یکی دیگر از خانم‌های سن و سال دار محله وارد اتوبوس می‌شود. او هم برای نوبت سوم آمده؛ دو نوبت اول را در مرکز بهداشت زده است. خانه شان کوچه پشتی است و بعد از باخبر شدن آمده است تا واکسیناسیونش را تکمیل کند. سینوفارم می‌زند و پزشک مستقر در اتوبوس برایش توضیح می‌دهد که در صورت درد چه بخورد و چه کاری انجام بدهد.
تیم مستقر در اتوبوس این محله هم از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب سرکار هستند. دو دستگاه اتوبوس هم در دو محور دیگر حاشیه شهر مستقر هستند تا پایان طرح.

رسیدن به نقطه ۷۵ درصدی

برنامه واکسیناسیون عادی مراکز همچنان ادامه دارد، اما مناطق حاشیه شهر مشهد که چیزی نزدیک به یک میلیون جمعیت را در خود جای داده است، آمار مراجعه و واکسیناسیون کمتری داشته است. همین آمار بهانه‌ای شد تا بسیج جامعه پزشکی استان برای اجرای یک رزمایش و کمک به واکسیناسیون وارد عمل شود.

محمد مصطفی صیقلیان، مسئول قرارگاه واکسیناسیون بسیج جامعه پزشکی استان، بهانه اجرای طرح را آمار پایین مرکز بهداشت استان درباره همه گیری پوشش واکسیناسیون اعلام می‌کند: در واقع این طرح دو بخش داشت که یکی انجام واکسیناسیون از ابتدای مهرماه بود و دیگری لکه گیری بر مبنای باقی مانده‌ها در حاشیه شهر.

وی ادامه می‌دهد آمار‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشان می‌داد در بخش‌هایی از شهر به خصوص حاشیه، کمتر از ۵۰ درصد نوبت اول واکسن تزریق شده است و باید به نقطه ۷۰ تا ۷۵ درصد برسیم. به همین دلیل اجرای طرح را با ۱۰۰ نفر از اعضای بسیج جامعه پزشکی دانشگاه آغاز کردیم.
نیرو‌ها در ۴ محورِ حر، پنجتن، گلشهر، رسالت و جاده سیمان، با در اختیار گرفتن ۱۰ دستگاه اتوبوس شرکت واحد و ۱۰ دستگاه خودرو از ساعت ۱۰ صبح الی ۱۰ شب در حال خدمت رسانی بودند.

مسئول قرارگاه واکسیناسیون بسیج جامعه پزشکی استان درباره علت اجرای حذف طرح خانه به خانه تأکید می‌کند: اجرای واکسیناسیون از درب منازل بازدهی موردنظر ما را نداشت و بیشتر حالت اقناعی داشت تا اجرایی. به همین دلیل شکل آن را تغییر دادیم، اما برای افراد خاص روزانه ۱۰ تا ۲۰ نیرو به منازل اعزام کردیم.

مرحله دوم و لکه گیری این طرح از ۱۷ آذرماه آغاز شد و تا پایان آذر ادامه یافت، اما قرار نیست تمدید شود. صیقلیان در این باره می‌گوید: با تزریق روزانه ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ نوبت واکسن، آمار پوشش واکسیناسیون به ویژه در منطقه شهری خیلی بالاست و در مناطق حاشیه شهر نیز به نقطه قابل قبولی رسیده است و نیازی به تمدید نیست.

مبارزه با کرونا تا آخرین خانه

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->